sâmbătă, 23 iulie 2011

Negresa cu caise (in forma de tort)

Multumim Vlad pentru reteta:)
O prajitura ciocolatoasa rau de tot si cu o aroma dulce-acrisoara, ideala pentru o zi de vara calduroasa.

Ingrediente:
  • 150 gr faina
  • 150 gr zahar (+4 linguri pentru tapetat tava)
  • 100 gr unt (+20 gr pt uns tava)
  • 3 oua
  • 3 linguri cacao
  • 50 gr ciocolata (cu lapte de preferinta)
  • 200 gr sana (sau iaurt simplu)
  • 1/2 plic praf de copt
  • caise taiate in jumatati (dupa ce le-am scos samburii mie mi-au ramas 500 de gr)
Cost: aproximativ 15 lei (depinde la ce pret gasiti caisele)
Portii: 8 (pentru ca nu e foarte inalt tortul atunci taiem feliile mai late)

vineri, 22 iulie 2011

Festivalul de Datini si Obiceiuri a Vaii Muresului

            Mi-am dorit foarte mult sa ajung sa va povestesc si despre Festivalul de Datini si Obiceiuri a Vaii Muresului, caci consider ca prea putina lume stie despre acesta. Festivalul are loc in fiecare an in jurul zilei mele de nastere :P (in jurul datei de 9 iulie) pe platoul "La Alei" din Rastolita, pe malul Muresului. Adica la 30 km de Reghin pe drumul inspre Toplita. (Aveti grija platoul e pe dreapta, inainte de a ajunge in Rastolita, imediat dupa colonia Rastolita 2).

vineri, 15 iulie 2011

Cascada Cofu (Pisoiu, cu sh romanesc)

           Dupa cum spuneam, sambata, 9 iulie a fost ziua mea. Daaaa, frumoasa zi. Ca sa fiu de treaba si sa nu ma fac ca uit ca ziua mea pica in weekend, cu colegii de birou am sarbatorit-o asa cum se cuvine vineri, cu mult papa bun si un toooort mare:). Sambata, normal, trebuia sa ies la aer caci nu se poate ca de ziua mea sa stau in casa. Asa ca vineri noaptea am plecat la Reghin impreuna cu Coco (prietenul meu) si Tuddy (fratele meu), iar sambata dimineata sa pornim cu pasi siguri spre munte.
            In visele mele de om hoinar mi-as fi dorit foarte mult sa ajung prin munti ca Rodnei sau Calimani, caci aici chiar nu au ajuns bocancii mei pana acum. Dar cred ca mi-am ales visele cele mai imposibile, caci am crezut ca intr-o zi putem merge pana pe Pietrosu Calimani si sa ne si intoarcem in Reghin. Aaa... am uitat sa spun ca as fi vrut sa urcam de la Lunca Bradului (la 46 km de Reghin inspre Toplita) iar traseul de aici e de aproximativ 11 ore. Deci visand in continuare ca poate, poate, gasim o masina mai inalta ce sa ne ajute sa strabatem cei 16 km de drum forestier cu care incepea traseul dorit, m-am trezit ca era deja ora 13 si ca ar fi cazul sa alegem alt traseu sau sa stam cuminti ca era prea tarziu sa mai pornim pe trasee lungi de munte.
             Nu am luat in calcul dormitul la cort deoarece ne-am dorit sa participam si la Festivalul de Datini si Obiceiuri a Vaii Muresului, asa ca am ales sa facem un traseu de doar cateva ore pana la cascada Pisoiu, pe Valea Bistrei.

joi, 14 iulie 2011

Va fac cunostinta cu ToDo


Hmmmm....Poate va intrebati cine este ToDo?
         Ei bine, ToDo provine de la acea lista pe care unii si-o fac zilnic, saptamanal, lunar, la inceput de an nou, pentru intreg anul ce vine, de ziua lor, pentru a stabili ce vor face pana peste un an. Da, este To Do List (asa cum o numesc americanii), dar deoarece eu trebuie sa-mi intocmesc o astfel de lista zilnic, asa ne-am imprietenit de tare incat a primit un nume (citit romaneste). Eu vi-l prezint pe ToDo Travel cu locurile vazute si umblate de mine, ce vi le recomand sa le vedeti, anul acesta, in weekend, vara cand e soare, cand vreti voi si aveti timp de recreere. Va voi prezenta si cateva retete ce ne plac noua (mie si tuturor celor ce le-au incercat :) ) la nebunie, pe care le puteti lua cu voi in drumetii sau sa le pregatiti cu ocazia oricarui eveniment doriti.
         Blogul ar fi trebuit sa fie infiintat acum 5 zile de ziua mea (pe 9 iulie), dar alegerea numelui a fost foarte grea, trebuie sa recunosc.
         Asa ca, ii multumesc lui Coco (logodnicul meu, prietenul meu cel mai bun, Mascarici) pentru ajutor (caci el a gasit varianta finala a numelui), si lui Tuddy (fratele meu, deoarece el m-a ajutat sa-i retusez fata lui ToDo) si pornim la drum: